Naujienos

Naujienos ir aktuali informacija mūsų pirkėjams, ir prijaučiantiems sodininkams

Aviečių auginimas

Narių vertinimas: 5 / 5

Žvaigždutė aktyviŽvaigždutė aktyviŽvaigždutė aktyviŽvaigždutė aktyviŽvaigždutė aktyvi
 

Avietes geriausiai sodinti saulėtose, nuo vėjų apsaugotose vietose - patartina prie tvorų, tvorelių ar sienų. Geriau auga dirvoje, kurioje anksčiau derėjo agurkai, morkos, burokėliai.

Nepatartina sodinti ten, kur augo žemuogės, bulvės, paprikos, pomidorai ir kitos avietės, nes nuolat puls ligos ir kenkėjai.

Vienoje vietoje gerai auga apie 15–20 metų (produktyviausios iki 8–10 metų).
Įsigyjant avietes - aviečių sodinukai turi būti gerai išsivystę, tvirti. Pumpurai turi būti dar neišsprogę (jei sodinama pavasarį).
Sodinimas- pavasaris arba ruduo. Sodinukai sodinami į duobutes, kurių gylis atitinka šaknų ilgį. Pumpurai, esantys ant stiebų kaklelių, turi atsidurti 2–3 cm gylyje. Užbėrus puria žeme, sodinukai gausiai palaistomi ir pamulčiuojami. Viršutinė dalis nupjaunama, kyšoti iš žemės paliekami tik iki 15–20 cm aukščio stiebeliai. Nepersistenkite, nesodinkite sodinukų labai tankiai. Geriausiai avietės augs, jei atstumai tarp jų bus 1 m, o tarp eilių – 1,5 m. Atstumai tarp skirtingų veislių augalų – apie 2 m.
Priežiūra- susideda iš kasmetinio mulčiavimo, nuolatinio dirvožemio purenimo, tręšimo, genėjimo, laistymo ir kovos su aviečių ligomis ir kenkėjais.
Tręšti pradedama trečiaisiais auginimo metais. Svarbu atsižvelgti į dirvožemio būklę ir augalų išsivystymą. Patartina tręšti kalio, magnio, fosforo, azoto trąšomis. Nepamirškite naikinti piktžolių. Galite naudoti herbicidus.

Iš anksto pagalvokite , kaip saugotis nuo nepageidaujamų aviečių daigų. Avietės dauginasi šaknimis , todėl neprižiūrimos , jos greitai tampa nepraeinamais krūmynais. Pateikiame kelis aviečių auginimo būdus (nuotraukose). jei avietes auginate šalia takelių ar dekoratyvinių vejų jų šaknis reikėtų atskirti geoplėvele, ar kitokiu būdu iki 0,5 m gylio. Tada jos augs vienoje vietoje ir bus derlingesnės , nes nenaudos medžiagų dauginimuisi.

Ieškoti

Naujausi straipsniai

2020 m. gruodžio 14 d.
2016 m. gruodžio 28 d.
2016 m. gruodžio 28 d.
2016 m. gruodžio 28 d.
2015 m. vasario 2 d.

Mūsų kontaktai

Naujienos

Čia Jūs galite užsisakyti mūsų naujienlaiškį ir pirmi sužinoti apie mūsų naujus augalus
© 2013 Sodinukas.eu. Visos teisės saugomos. Pagamino Oskaraz